NYC, NYC

Efter en snabb morgonbagel från OZO så stod vi redo utanför hotellet för att bli upplockade av skyttelbussen som skulle föra oss till flygplatsen. Vi hade fått bekräftat att de skulle vara vid oss 8.35, så vi var redo 8.30. 8.45 hade ingen skyttel dykt upp och vi började panika över att missa planet. Vi ringde företaget och fick reda på att vi hade valt sms-information, och eftersom vi inte hade amerikanska nummer fick vi då inga meddelanden om ändrade tider … Bussen kom iallafall klockan 9 istället och allt var frid och fröjd. Incheckningen gick supersmidigt.

Flygresan gick bra förutom en studsig landning, men det kan vi leva med eftersom flygresan tog 45 minuter kortare än den skulle göra. Amerikaner ser verkligen på inrikesflyg som bussar, så det har en lugnande effekt.

Från JFK så tog vi oss via två tåg in till stan, det hela gick väldigt smidigt. Det var lite krångligt att hitta ut från den gigantiska Grand Central dock. Hotellet var inte heller lätt att hitta, men till slut gick det.


Så här ser rummet ut, basic men bra! Vi bor på elfte våningen.

Det som imponerar mest är dock takterassen på våning 27, där det finns gratis kaffe, man får ta med sig vad man vill och dricka/äta, samt en utsikt över Chrysler building.

Vi tog igen oss en stund med en kaffe och njöt av att befinna oss i stan.

Hotellet ligger i korsningen 44th street, Lexington Avenue, vilket är bara en kilometer från times square. Så vi bestämde oss för att vandra dit. På vägen åt vi på ett stället som hette “burgers and lobsters”. Vi har velat testa lobster rolls, vilket vi rev av här. Det var gott, men inte fantastiskt.

Sedan promenerade vi till Time Square. Där var det fullt med folk, utklädda personer och försäljare. Vi tog några bilder och promenerade hem igen. Sen var det dags för sömn.

Dagen efter skulle vi träffa vår vän Iris som stannat en natt i NYC efter konferensen istället för att ta bussen hem till Philadelphia. Tanken var att vi skulle träffas 9, men vi glömde bort att det var 7 i Boulder-tid. Alla var för trötta och det slutade med att vi träffades vid 11 på ett brunchställe, FERNS i East Village. Vi åt toasts och tater tots (friterat potatismos typ) Galet gott.

Sedan promenerade vi mot NoHo, och vidare till SoHo. Här stannade vi till på ett känt bageri (Dominique Ansel bakery) och åt vackra bakelser. Johan testade hans stora uppfinning, Cronut, en blandning mellan croissant och donut.

Vi gick vidare mot finnansdistriktet. Här stannade vi till vid ground zero (minnesplatsen för 9/11) och tittade på poolerna som byggts upp där tornen stod.

Vi besökte även wall street samt the charging bull. Det var en lång kö för att få röra pungen. Vi bestämde att det antagligen var mer lyckosamt att inte röra pungen. Så vi bara tittade på folk en stund innan vi vandrade vidare.

Vi promenerade till China town och fascinerades över att det verkligen kändes ( och till och med luktade!! ) som Kina. Vi gick lite till och plötsligt var vi i little Italy, sedan Korea town. En sak som är häftig med New York är att allting kan förändras mellan kvarter. Ett kvarter kan det vara enbart skyskrapor, nästa är det femvåningshus i brunt tegel. Tvära kast.

Det var bestämt sedan tidigare att vi skulle äta middag i Korea town. Restaurangen, Jongro, var lite svår att hitta. Man fick gå in i en liten dörr bredvid en bank och där stod det två män vid ett bord. De kollade så att det fanns plats och sen fick vi åka hiss ett par våningar upp. En ny värld öppnade sig! Det var en sjukt stor, lite dimmig restaurang. Vi fick bord direkt.

Vi har vart på koreansk barbecue en gång innan, men den upplevelsen ter sig som en blevk upplevelse i jämförelse med det här. Personalen hade stenkoll och det kändes att man befann sig i otroligt en väloljad maskin. Det stektes, grillades och dracks koreansk öl.

Till slut var det dags att ta farväl av Iris! Vi vandrade hemåt, och efter att ha vandrat 22 000 steg somnade vi 19.30 i staden som aldrig sover. Och sov i 12 timmar.

Johan

3 kommentarer

Kommentarer inaktiverade.